22. rujna 2016.

KOMENTAR TREĆEG KOLA I NAJAVA ČETVRTOG KOLA KVALITETNE LIGE

Treće kolo Kvalitetne lige obilovalo je dobrim igrama pojedinih ekipa ali i isto tako loših prezentacija kako u sportskom tako i rezultatskom smislu.....

Komentar trećeg kola počinjemo sa ekipom Početnika U8 koji su svoju utakmicu igrali u Sivici sa ekipom Zelenko/Dinamo.Dobra utakmica oba protivnika i svakome po bod. Svaka ekipa je imala po jedno bolje poluvrijeme. Ipak ostaje dojam da su naši igrači na kraju možda za nijansu bili bliže pobjedi ako se uzme u obzir odličan drugi dio gdje je bila apsolutna dominacija naše ekipe. No na kraju se broje golovi a ostalo je 1-1 i četvrti bod za nas.Iz utakmici u utakmicu je vidljiv napredak igrača iako ima još dosta toga za poboljšati ali sa vidljivim boljim igrama dolaze i bodovi a koji su neophodni da se još više podigne moral igrača u nastavku prvenstva. Slijedeće kolo Početnici U8 igraju protiv Čakovečke Sloge.Utakmica se igra na igralištu u Novakovcu sa početkom u 12 sati.Očekujemo još jednu dobru utakmicu jer su obje ekipe kvalitetne sa puno perspektivnih igrača.

 

Seriju utakmica sa Čakovečkom Slogom počeli su Limači U10. Sam početak utakmice loš i ne baš očekivan kako od samih igrača,trenera pa i gledatelja.No nakon lošeg početka dolazi do boljeg nastavka i samog završetka.Visoko vodstvo domaćina (4-1) nije obeshrabrilo naše igrače nego im je dalo još veći motiv za odličan nastavak.Velikim angažmanom svih igrača koji su igrali u drugom djelu došli smo do poravnanja i do dvije odlične šanse za pobjedu koje nažalost nismo iskoristili. Ekipa je pokazala(sa naglaskom na Ekipa) veliki karakter i odlučnost te hrabrost u ovoj utakmici.Kada se vratiš iz takvog minusa u rezultatu to nam može i mora nešto dokazati.Nadamo se da ovakva odlučnost neće nedostajati u slijedećem kolu kada dolazi ekipa Petica sastavljena od pet klubova koja međusobno surađuju.Utakmica se igra u nedjelju sa početkom u 10 sati na pomoćnom igralištu NK Spartak-a.

 

Nakon Limača U10 na teren su istrčali Pioniri U15. Utakmica Pionira U15 za zaborav ali kako ih hvalimo kada odigraju dobro tako i sada treba kuditi i kritizirati.Početak još kako tako ali u nastavku utakmice smo pokazali što sve NE SMIJE EKIPA raditi da bi došla do pobjede. Solo igre,bezvoljnost,ne zalaganje i druge neaktivnosti, e to je sve što smo mi prezentirali u toj utakmici. Nema baš velikog objašnjenja za takvu igru jer su igrači u prva dva kola odlično odigrali i prezentirali sve draži nogometne igre. Igrači zajedno sa trenerom u  ovom tjednu morali su nadamo se pronaći lijek za ovu nazovimo nogometnu bolest i da u slijedećem nastupu pred domaćom publikom bude bolja igra i nastavak lijepih rezultata na koje su nas navikli.Slijedeća utakmica igra se u nedjelju sa početkom u 11.15 sati na igralištu NK Dinamo Palovec.

 

Ekipa Mlađih Pionira U12 u nedjelju završila je naše gostovanje kod Sloge i to na najbolji mogući način a to je uvjerljiva pobjeda.Kada govorimo da je uvjerljiva to nije samo u smislu rezultata nego i u igračkom djelu.Igrači su svima koji su bili na toj utakmici pokazali kako se igra nogomet.Utakmica visokog tempa za tu kategoriju prednjačila je sa trkom i raznovrsnim rješenjima što u napadu a što u obrani a u najvećem djelu sve to su prezentirali naši igrači.Pobjeda i tri boda za vrh tablice nakon tri kola rezultat je svega prije navedenog.Bravo!!! Slijedeću utakmicu ML.Pioniri  U12 igraju u nedjelju sa početkom u 10 sati na igralištu NK Dinamo Palovec.

 

Juniori U17 pak su priča za sebe.Jedna utakmica za pohvalu pa slijedi utakmica za napisati priručnik kako pobijediti samog sebe i sve elemente nogometne igre i sportskog ponašanja.Prošlo je dva tjedna od odlične uvertire u prvenstvo i kad smo pomislili da su igrači što stariji to i pametniji u sportskom smislu došlo je do potpunog preokreta. Iako sudac utakmice Bedić nije bio na razini ovih dviju ekipa koje su se susrele u subotu to ne može i ne smije biti razlog za preveliku nervozu igrača koju su pokazali. Da se dobije karton za požrtvovnost i start na loptu pa se u tom duelu faulira igrač nikom ništa ali kada se kartoni dobijaju na jedan organ našeg tijela bez kojeg ne bi mogli osjetiti okus svega što je fino onda je to previše i nedopustivo.Ova generacija je prikazala u prošlosti puno kvalitetnih utakmica a nadamo se da će i u budućnosti biti tako ali samo pod uvjetom da se fokusiraju na najvećeg "protivnika" u nogometu a to je "LOPTA".Lopta je kriva za sve i poanta nogometne igre je kako osvojiti loptu i zabiti gol.Kada se igrači svađaju sa svima i svačim na utakmici a najviše sami sa sobom lopta im se smije jer je ona ta koja ide onda kamo hoće a kada se igrač fokusira na loptu onda je ona u najvećem problemu i tada tek igrač može sa njom raditi što želi.Osvoji LOPTU dodaj LOPTU i zabi gol,jednostavno zar ne? Zato Vi perspektvni igrači JUNIORI izvolite u slijedećim utakmicama posvetiti najveću moguću pažnju najvećem protivniku na utakmici LOPTI a ne sucu i igračima iz suparničke ekipe. Priliku za pokazivanje nadmoći nad tom LOPTOM je u subotu sa ekipom NOGOMETAŠ 13. Utakmica se igra u Podturnu sa početkom u 16 sati.

Sponzori

Općina Mala Subotica
Magdić autodijelovi
Međimurje express d.o.o.
Auto Đurkin

© 2023. Nogometna škola Mala Subotica · nsms.hr · Sva prava pridržana.