5. kolovoza 2021.

OSVRT TRENERA NA SEZONU 20/21

Iako su pripreme za novu sezonu u punom jeku, donosimo osvrt trenera na prošlu sezonu...

 

POČETNICI U8

 

Ekipa početnika NŠO Mala Subotica pripreme je započela 8.2.2021. Obzirom na pandemiju i prijevremeni prekid treniranja u jesenskome djelu i netreniranja u zimi, djeca su već bila željna igre, zabave, nogometa, druženja. A to je upravo ono na čemu se svaki trening naše ekipe početnika i bazirao. Početkom priprema, u školu nogometa bilo je upisano 21 dijete, a na kraju sezone taj se broj povećao na čak 28. Stoga su se krajem sezone odvojili predpočetnici od početnika zbog što boljeg i kvalitetnijeg treniranja.

Čast mi je bila biti trener ovih nekoliko mjeseci. Imali smo svakakvih uspona i padova, ali uvijek smo se borili, pobijedili koronu i ostale bolesti te sa zadovoljstvom mogu reći da mi je drago da smo uspješno apsolvirali sve ciljeve plana i programa. Pred ekipu početnika kao primarni cilj postavljen je odgoj i obrazovanje. Prije svega, gotovo na svakom treningu se učilo i ponavljalo da trebamo poštovati jedni druge, da trebamo poštovati roditelje, bake, djedove, učiteljice, trenere i da na treningu nema mjesta psovanju i svađama. U početku smo imali male padove, ali kasnije i velike uspone, a svi sitni problemi rješavali su se ponekad samostalno, a nekad uz pomoć roditelja. Što se tiče samog obrazovanja, učila se elementarna tehnika nogometne igre zajedno sa razvojem motoričkih znanja i vještina. Svaki igrač je naučio osnove vođenja, udaraca, dodavanja i primanja lopte u skladu sa sposobnostima.

Kao što sam djeci i obećao, uz trud i zalaganjem na treningu, doći će i bolji rezultati na utakmici. Prvu prijateljsku utakmicu nakon pauze uzrokovane pandemijom odigrali smo u Sv. Jurju na Bregu, te smo tamo izgubili 5:1. Nakon te utakmice odigrali smo još nekoliko prijateljskih utakmica te smo iz utakmice u utakmicu bili sve bolja ekipa te smo u konačnici spremni i punom snagom dočekali početak lige. Prije stanke, ekipa se nalazila na odličnom 4. mjestu lige početnika skupine B sa osvojenih 15 bodova uz gol-razliku 44-30 sa 5 pobjeda i 3 poraza. U proljetnom djelu prvenstva, ekipa je uspjela upisati 3 pobjede i 1 poraz uz gol razliku 29-10 te u konačnici osvojila 3. Mjesto koje je vodilo u vrlo jaku Ligu 1 početnika (što je zapravo bio i primarni rezultatski cilj ove ekipe. U toj ligi nalazilo se najboljih 7 klubova iz Međimurja u kategoriji početnika, a na kraju smo završili na 6. Mjestu za osvojena 3 boda iz 6 utakmica uz gol-razliku 11-37. Isto tako valja napomenuti da su se održavale mnogobrojne prijateljske utakmice naših najmlađih predpočetnika u kojima su naši najmlađi pokazivali zavidne vještine i dokazali da se na njih ozbiljno može računati u budućnosti. Isto tako, uz razvoj djece, razvijao sam se i ja u boljeg trenera. Skupio sam određeno iskustvo s kojim ću sutra biti pametniji te sam Vam na tome iznimno zahvalan.

Također, zahvaljujem svim roditeljima na podršci, zalaganju i trudu oko djece za vrijeme treninga i utakmica te na vrlo korektnoj komunikaciji. Hvala Vam što ste im bili podrška i u pobjedi i u porazu.

Hvala svim trenerima i svim djelatnicima NŠO Mala Subotica na podršci, na uskakanju oko treninga, na pomaganju, na pripremi terena, na spremanju i pripremi opreme… Bez vas i vaše pomoći sigurno ne bi sve ovo moglo funkcionirati.

 

Popis svih početnika: Baranašić Šimun, Baranašić Trabe Filip, Brodarić Deni, Ciglar Orin Dodlek Ivan, Domjanić Borna, Domjanić Duje, Gavez Karlo, Herman Ian, Horvat Ilan, Horvat Ivano, Horvat Tin, Janković Gabriel, Kamenić Grga, Kreslin Leon, Kušanić Jakov, Lehkec Lovro, Lovrenčić Andrija, Markač Emil, Mihinjač Lukas, Piknjač Karlo, Piknjač Mario, Pintarić Nik, Sečan David, Švenda Viktor, Tizaj Dorian, Tkalec David, Žvorc Karlo

 

 

LIMAČI (U11)

 

Pandemija COVID-a 19, koja je promijenila sliku života u cijelom svijetu, svojeg je utjecaja imala i na aktivnosti u našoj Nogometnoj školi, na aktivnosti i rezultate naših ekipa. Stalni prekidi prvenstva, odgođene i otkazane utakmice, igrači i treneri zaraženi COVID-om ili u samoizolaciji neke su od važnijih činjenica koje su obilježile ovu sezonu. S obzirom da je prošla sezona, zbog isto takve situacije, bila prekinuta nakon prvog dijela, možemo reći da je ova bila bolja od prethodne. Epidemiološka situacija nam nije dozvoljavala treniranje u dvoranama, pa smo se morali prilagoditi vremenskim uvjetima i po prvi put, nakon ne znam koliko vremena, morali kompletni trenažni proces odraditi na vanjskim terenima. Kad uzmemo sve u obzir, moramo biti zadovoljni što smo sezonu priveli kraju, s zadovoljavajućim brojem treninga i utakmica. Ekipa Limača(U11) natjecala se pod okriljem NS Varaždin u 2.HNL Zapad, ligi sačinjenoj od kvalitetnih međimurskih nogometnih škola/klubova i klubova/škola s područja NS Varaždin. Kroz pripreme za službeni dio natjecanja odigrano je 10 pripremnih utakmica, u kojima je ostvareno 5 pobjeda, 2 neriješene utakmice i 3 poraza. Ekipa je trenirala i igrala jako dobro te smo s velikim nadama i ambicijama krenuli u prvenstvo. Međutim, liga u kojoj smo se natjecali, se iz kola u kolo pokazala izuzetno zahtjevnom. Sve su ekipe pokazale visoku kvalitetu i naše su ambicije za visokim plasmanom brzo splasnule. Ne možemo reći da je bilo koji protivnik pokazao neku izrazitu nadmoć nad našom ekipom, no vrlo smo teško dolazili do bodova. Igra koju smo prikazali kroz cijelo prvenstvo sigurno je velik zalog za budućnost, kao i angažman i odnos svakog od igrača prema treningu i ekipi. Rezultat i plasman na kraju prvenstva je jedini onaj koji je, nažalost, mjerljiv i on nam je donio samo 7.mjesto s 3 pobjede, 2 neodlučena susreta i čak 10 poraza. Previše poraza i premalo bodova – to je rezime svakog onog pojedinca koji je bio blizu momčadi, pratio tu momčad kroz utakmice i treninge. Faktor sreće, isto tako, u nekim utakmicama nije bio naš saveznik pa skromnih 11 bodova nije objektivan i realan pokazatelj kvalitete ove momčadi. Svaka utakmica, svaka sezona može nam i mora biti „škola“ za ubuduće i da iz svake pojedinačne situacije izvučemo pouke, analiziramo stvari i sve ono što nije bilo dobro u narednim danima, treninzima i utakmicama popravimo.

 

Pod vodstvom trenera Tomislava Podgorelca, sezonu su odradili: Teo Dominić, Karlo Bedić, Roko Plantak, Noah Gregorinčić, Gabrijel Sovar, Sven Križan, Fran Kočiš, Vito Horvat, Abel Taradi, Kevin Vurušić, Sebastian Vidović, Lucian Cvrtnjak, Marin Plaftak, Otto Bernat Otovčević. Vito Horvat je bio najbolji strijelac ekipe s 13 pogodaka, Roko Plantak je postigao 7, Marin Plaftak i Otto Bernat Otovčević 6, Gabrijel Sovar 5, Sven Križan, Gregorinčić Noah i Sebastian Vidović po 4, Karlo Bedić 3 te Abel Taradi i Fran Kočiš 1. Ovim se putem zahvaljujem svim igračima ponaosobno na predanom radu, strpljenju, htijenju i angažmanu te roditeljima ne bezrezervnoj podršci i korektnoj suradnji.

 

 

MLAĐI PIONIRI U13

 

Ekipa je sastavljena od 7 igrača 2008. godište i 13 igrača 2009 godište. Ekipu sam primio fizički dosta nepripremljenu, što se moglo vidjeti na prvoj utakmici u Novom Marofu. Početak priprema započeli smo 19. 03. 21.dok su sve ostale ekipe započele 01. 02. 21. ,tako da smo do prve utakmice imali samo 4 treninga. Na početku priprema imali smo dosta igrača koji nisu uopće dolazili na treninge. Pa tako imamo 9 igrača koji nemaju ni 50 posto treninga. Da bi se s vremenom počelo popravljati i počeli su dolaziti na treninge. Tako se stvorio problem manje minutaže za neke igrače, što je neizbježan rezultat velikog broja igrača u kadru. Odradili smo 42 treninga i odigrali smo 9 utakmica sa gol razlikom 19: 23, ostvarili smo 4 pobjede, 2 remija i 3 smo utakmice izgubili. Sezonu smo završili na petom mjestu sa 21 osvojena boda, tablica baš ne prikazuje realno stanje ove ekipe. Jer za naš trud , rad i zalaganje nismo bili nagrađeni na nekim utakmicama. Ali sve u svemu moramo biti zadovoljni sa postignutim zbog cjelokupne situacije. Na kraju zahvaljujem se svim igračima na zalaganju i upornosti te se nadam da će nam iduća sezona biti zdravija i rezultatski bolja i uspješnija.

 

Trener : Nikola Kolar.

 

 

PIONIRI U15

 

Sa aktivnostima za proljetni dio rada u NŠO Mala Subotica nakon odobrenja stožera civilne zaštite COVID - 19 započeli smo 1.2.2021. na vanjskom terenu u Palovcu. Od 2.2 pa do 26.6.2021. odradili smo 61 trening , odigrali smo 12 trening utakmica i odigrali smo 8 prvenstvenih utakmica , tako smo u tom periodu imali 81 dan aktivnosti. U prvenstvu od 8 odigranih utakmica ostvarili smo 2 pobjede i 6 poraza, postigli smo svega 10 golova a primili 23  uz 6 osvojena boda i plasmanom na 7 mjesto od 8 nogometnih škola. Inače ukupan učinak kroz sezonu 2020 / 21 od 14 utakmica ostvarili smo 5 pobjeda , 1 igrali neodlučeno i 8 poraza uz gol razliku 36 datih i 33 primljena gola i osvojena 16 boda što nas je razvrstalo na 7 mjesto od 8 ekipa. Kroz prvenstvo susreli smo se sa problemom dolaska na utakmica godišta 2005. tako da tu nismo dobili na kvaliteti ekipe , uz to dolazi problem efikasnosti odnosno realizacije brojnih prilika tako smo u ovom djelu postigli svega 10 golova. Bez obzira na mali broj igrača svega 12 koji su igrali , ekipa je trebala postići bolji rezultat , jer sam odaziv na treninge bio je oko 80 % ali na žalost rezultat je izostao upravo iz razloga vrijednosnih kvaliteta svakog igraća odnosno konkuretnosti u samoj ekipi. Na kraju usprkos malo slabijem rezultatu ove sezone čestitke svim igračima na trudu i zalaganju kao i zahvala roditeljima na podršci kroz cijelu sportsku sezonu.

 

 

 

JUNIORI U19

 

Sa aktivnostima za proljetni dio rada u NŠO Mala Subotica započeli smo  na vanjskom terenu u Palovcu od  1.2. pa do 29 . 6. 2021. Odradili smo 42 treninga , odigrali 1 trening utakmicu i 8 prvenstvenih utakmica od kojih smo 1 pobijedili , 1 igrali neodlučno  i 6 izgubili. Postigli smo 11 golova a primili 19 i osvojili 4 boda. Budući da se na polusezoni liga dijelila na dva djela zbog odustajanja od natjecanja četiri nogometnih škola mi smo bili uvršteni u drugu grupu lige za opstanak. Tako smo kroz sezonu 2020 / 21 odigrali 16 prvenstvenih utakmica , od toga ostvarili 7 pobjeda , 2 igrali neodlučno i 8 izgubili. Postigli smo 41 gol a primili 31 gol uz osvojena 23 boda što bi nas u ukupnom plasmanu uvrstilo na 6 mjesto od 13 ekipa. Odaziv na treninge bio nam je 6-7 igrača . Tu treba napomenuti pohađanje nastave u dva turnusa i neozbiljnost pojedinih igrača prema juniorima . Tako smo u ovom drugom djelu morali staviti i to 10 pionira da popune nedostatak juniora što se i odrazilo na samom rezultatu . Kroz taj proljetni period imali smo 51 dan aktivnosti.

Na kraju usprkos malo slabijem rezultatu ove sezone čestitke svim igračima na trudu i zalaganju kao i zahvala roditeljima  na podršci kroz cijelu sportsku sezonu.

 

 

Trener : Makar Stjepan

 

 

Sponzori

Općina Mala Subotica
Magdić autodijelovi
Međimurje express d.o.o.
Auto Đurkin

© 2023. Nogometna škola Mala Subotica · nsms.hr · Sva prava pridržana.