28. kolovoza 2022.

PRIPREMNE UTAKMICE

U tjednu iza nas odigrano je niz pripremnih utakmica...

 

U srijedu 17.08.  naši igrači kategorije U13 odigrali su prvu pripremnu utakmicu sa vršnjacima iz NŠ Međimurje. Utakmica se igrala u večernjem terminu s početkom u  20 sati pod rasvjetom i na terenu sa umjetnom travom. Ambijent utakmice je bio ugodan ali našim dečkima je trebalo malo duže da se priviknu na umjetnu travu i na rasvjetu. Početak utakmice je bio loš. U prvih 15 minuta primili smo četiri vrlo naivna i lagana gola. Nakon spomenutog lošeg uvoda , utakmica  je počela biti zanimljiva i naši igrači su se pokušavali kvalitetno nadigravati sa protivnicima te smo stvorili nekoliko izglednih prilika. U otvorenoj igri stvarale su se šanse na oba gola, nažalost naša ekipe prima još jedan gol i poluvrijeme završava 5:0.

Drugo poluvrijeme  smo odigrali puno bolje. Igra naših igrača je bila kvalitetnija, brža i dinamičnija u odnosu na prvo poluvrijeme i možemo biti zadovoljni igrom naše ekipe u drugom poluvremenu  s obzirom na uvjete i fazu priprema. Ukupni dojam utakmice je zasigurno pozitivan, igrači su se rotirali na nekoliko pozicija  i možemo donijeti kvalitetne zaključke. Utakmica je bila vrlo zahtjevna i naporna jer je protivnik vrlo kvalitetan sa velikim izborom zamjena. Čestitke igračima obje ekipe na motiviranoj i korektnoj igri , punoj dokazivanja i kvalitetnih akcija. Ostaje samo nepoznanica inspiracije suđenja u korist ekipe, ekipe koja je realno bolja, dosuđivanje nepostojećeg kaznenog udarca, nereagiranje na zaleđa te vrlo čudnog shvaćanja faze dosuđivanja prekida igre i puštanja grublje igre a sve uvijek sa istim ishodom uvijek u korist  samo jedne ekipe. Ali i  to je dio sportskog sazrijevanja.
Već u subotu 27.08. imamo prilike za novim dokazivanjem u utakmici sa NŠ Zelenko .
Sastav : 1. Teo Dominić ( VR )  2. Roko Plantak  3. Abel Taradi  4. Vito Horvat  5. Sebastijan Vidović  6. Karlo Bedić 7. Marin Plaftak  8. Lucian Cvrtnjak  9. Noah  Gregorinčić
10. Karlo Hrastić  11. Martin Piknjač 
Još su igrali : Juras Maksim, David Bedić , Leon Janković
U subotu 20.08. igrači kategorije U11 odigrali su pripremnu utakmicu u  N.S.Rok protiv ekipe NŠ Bat.
Iako u nekompletnom sastavu, bez šestorice igrača, uspjeli smo ostvariti pobjedu u utakmici punoj preokreta i golova. Kao što smo napomenuli bez većine obrambenih igrača odigrali smo kvalitetnu utakmicu sa puno lijepih odigranih akcija ali i previše nerealiziranih prilika i definitivno previše primljenih golova. Odmah u prvoj minuti primamo gol iz slobodnog udarca da bi vrlo brzo izjednačili nakon pet minuta igre. Tijekom utakmice imamo inicijativu, stvaramo prilike no domaćini iz kontranapada zabijaju tri gola i povisuju rezultat  3:1 . U drugoj polovici prvog poluvremena naši igrači počeli su ozbiljnije i kompaktnije igrati u obrani što je rezultiralo prebacivanje igre na protivničku polovicu.
Vrlo brzo poravnavamo rezultat  te prvo poluvrijeme završava 3:3. U drugom poluvremenu igramo bolje te vrlo brzo zabijamo tri gola i vodimo rezultatom 3 : 6 .
Tijekom drugog poluvremena isprobali smo nekoliko varijanti i kombinacija sa igračima u fazi napada i obrane. Neki igrači još uvijek se vraćaju u formu nakon dužeg netreniranja. Kako je utakmica išla kraju naši dečki se opuštaju i posljednjih pet minuta primamo dva gola.
Sastav NŠO M.Subotica :

1.Karlo Hrastić ( VR) ,  2. Dorian Tizaj,  3. Leon Kreslin,  4. Karlo Horvat,  5. Luka Hrastić   6. Ivano Horvat   7. Nino Hajdinjak   8. Ante Čurila  9. Ian Herman

Još su igrali :  Ivano Vitez,  Edo Novak,  Šimun Baranašić

Strijelci :    Ante Čurila  4

                 Dorian Tizaj   1

                 Ian Herman   1

 

U subotu 27.08. igrači kategorije U13 odigrali su jo jednu pripremnu utakmicu, ovaj put sa vršnjacima iz NŠ Zelenko .Već po samom rezultatu utakmice možemo zaključiti da je utakmica bila vrlo atraktivna i neizvjesna. Iako u prvom poluvremenu naša ekipa ima inicijativu i  promašujemo 3-4 izgledne prilike domaćini su poveli 2 : 0 u kratkom periodu igre pomalo sretno nakon dvije čudne obrambene reakcije naših . Do kraja poluvremena izjednačujemo rezultat te unatoč dominacije naše ekipe opet primamo nespretan gol te poluvrijeme završava vodstvom domaćina 3 : 2 Početkom drugog poluvremena krećemo agresivnije pa nakon izjednačenja povisujemo rezultat  na 3 : 6 . Tempo igre je pao zbog prilično teških vremenskih uvjeta, nedostajalo je koncentracije i snage u napadu , previše je bilo nerealiziranih prigoda  ali puno se radilo pogreška i u fazi obrane. U takvim fazama primamo tri brza pogotka pa je rezultat opet bio izjednačen 6 .6 . Ipak do kraja uspijevamo pronaći još snage i motivacije te desetak minuta do kraja utakmice dajemo pobjedonosni pogodak na utakmici koji je i potvrdio pobjednika utakmice, sasvim zasluženo s obzirom na posjed lopte ,dominaciju i broj izrađenih prilika.

Sastav : 1. Teo Dominić ( VR )  2. Roko Plantak   3. Vito Horvat  4. Gabrijel Sovar  5. Sebastijan Vidović  6. Karlo Bedić 7. Marin Plaftak  8. Lucian Cvrtnjak  9. Noah  Gregorinčić
10. Karlo Hrastić  11. Ivano Horvat
Strijelci :
Roko Plantak - 4
Sebastian Vidović - 2
Vito Horvat - 1
U subotu Pioniri U15 odigrali su pripremnu utakmicu u Sv. Martinu sa Poletom i izgubili sa 2 : 0. Domaća ekipa fizički puno jača od nas ( imali 8 igrača 2008 g. ) na samom terenu bili smo ravnopravni ako ne i bolji tokom prvog poluvremena , stvorili smo par odličnih prilika za postizanje gola ali završni udarci bili su neprecizni . Domaćin iz kornera u 26.min. dolazi do pogotka nakon naše individualne pogreške igrača gdje ne izlazi u blok udarac i to je 1-0. Tako da umjesto mi imamo vodstvo poluvrijeme gubimo sa 1-0. U drugom poluvremenu domaćin nešto bolji u igri ali bez opasnosti po naš gol , naša ekipa postepeno fizički pada ( nema trčanja) ali u tom djelu imamo četiri čiste gol prilike gdje udarci završavaju iznad gola. Domaćin u 55.minuti dolazi do pogotka kada na jednu dubinsku loptu naš igrač ne ide već stoji a domaći igrač prima i izlazi sam pred golmana i to je 2-0. Tako smo na ovoj utakmici domaćinu poklonili dva jeftina gola i na kraju doživjeli poraz. Tokom igre radili smo previše individualnih pogrešaka sa puno poprečnih netočnih  lopti i neizlaženja na loptu već čekanja.
Igrali su : Hlišć L. - Žvorc N. - Juras M.( 36' Nađ N. )  - Janković L. - Kocijan V. ( 65' Horvat F.)  - Bedić D. - Horvat D. - Tomašek M. ( 57' Baranašić A. ) - Baranašić A. ( 36' Zadravec J. ) - Piknjać M. ( 36' Horvat F. - 49' Piknjać M. ) - Zadravec J. ( 27 ' Debelec D. )
Trener : Stjepan Makar

Sponzori

Općina Mala Subotica
Magdić autodijelovi
Međimurje express d.o.o.
Auto Đurkin

© 2023. Nogometna škola Mala Subotica · nsms.hr · Sva prava pridržana.