7. listopada 2020.

PRVA POBJEDA LIMAČA U11

Minuli vikend obilježila prva pobjeda Limača te nastavak dobrih igara Juniora....

 

Prije nego se osvrnemo na uspješan minuli vikend, treba se osvrnuti na utakmice koje su se odigrale kolo prije kada smo sa drugoligašima gostovali kod NŠ Međimurec/Sloboda, a Početnici su odigrali jedno kolo unaprijed. Juniori su trebali odigrati utakmicu u Maloj Subotica no protivnik (Nogometaš 13) je sat-dva prije utakmice istu odgodio pa se ništa nije moglo odraditi više od treninga. Početnici su odigrali jedno kolo unaprijed sa NŠ Dinamo/Zelenko i istu su dobili pa si još malo popravili bodovni saldo. Još jedna odlična utakmica najmlađih polaznika naše škole koji iz utakmice u utakmicu su sve zreliji i kompaktniji kao ekipa na koju itekako trebaju obratiti pozornost sve ekipe u budućnosti. Drugoligaši, Pioniri i Mlađi Pioniri u gostima kod Međimurca dobili su "lekciju" pa se vratili sa porazima koji nam i nisu bili u planu, dok Limači nisu igrali zbog odgode njihove utakmice. No plan je jedno a trenutna ozbiljnost na dan utakmice je nešto sasvim drugo. Vidimo iz ova dva primjera da je teško pa gotovo i nemoguće upisati bodove prije nego si istrčao na teren bez da se za te bodove i potrudiš. Nesporna kvaliteta ove dvije ekipe krasi i dalje no vidljivo je da se nizom dobrih rezultata dolazi do laganog opuštanja u glavama svih aktera ekipe pa se desi pad no ne i predubok pad. Kad padneš i ako si to uspio shvatiti da si pao povratak odnosno dizanje bi trebalo biti bezbolno no naglašavamo ako si shvatio pouku toga pada.

Nastavljamo sa utakmicama koje su se odigrale minulog vikenda gdje smo svjedočili prvoj pobjedi Limača ove sezone. Iako su se i ostale izgubljene utakmice ove ekipe u ligi odigrale vrlo dobro trebalo je čekati tek do Varteksa da se to i naplati. Odlična utakmica od samog početka, sve je bilo u našim nogama i prvi bodovi mogli su se upisati. Zasluženo veselje Limača te nada da će se i u budućim utakmicama trud igraća početi i naplaćivati u smislu skupljanja bodova.

Mlađi Pioniri odigrali su jedno odlično poluvrijeme protiv odličnog i strpljivog protivnika. Rano vodstvo dalo je naslutiti da se kriza prevladala i da se pouka iz prošloga kola shvatila, je istina shvatila se ali samo u prvom dijelu utakmice no u drugom dijelu dolazi do izražaja strpljiv i snažan protivnik te nam brzo daje lekciju iz još jednog poglavlja koje se treba što prije pokušati naučiti jer ova odlična naša ekipa puno radi ali taj se dobar rad treba prebaciti i na teren. Psihološki rad sa ovom ekipom trebalo bi dići na viši nivo i uz kvalitetnu sportsku podršku svih koji ih prate brzo će se posložiti na svim nivoima koji su potrebni da se i rezultatski naplati trud i zalaganje koje se pokazuje na treninzima.

Pioniri pak su "razmontirali" svog protivnika sa laganih devet komada a moglo je i više. Kvalitetni, rastrčani stvorili su puno situacija pred gostujućim golom. Niz se uz mali pad u Slakovcu nastavlja te nam daje nadu se u narednim utakmicama imamo čemu nadati od ove ekipe. Posebno bi pohvalili roditelje igrača ove naše ekipe koji su počastili sočnim hamburgerima sve prisutne nakon utakmice.

Početnici su u subotu odigrali čvrstu i kvalitetnu utakmicu. Protivnik je bio Mladost iz Preloga sa izlaznim godištem, njihovi igrači moćni u duelu i u samoj igri nisu nam dali nešto više od zadovoljstva da smo protiv takve ekipe bili blizu povoljnijeg rezultata. Poraz ali onaj nakon kojeg svi pa i trener moramo biti zadovoljni predstavom najmlađih polaznika koji su do samoga kraja dali sve od sebe i na tome im treba čestitati.

Juniori pak su opet na gostujućem terenu uzeli sva tri boda. Protivnik NŠ Sloga u dobroj našoj utakmici bio je blizu ali nedovoljno za naše raspoložene igrače. Do sada samo jedna odigrana domaća utakmica jer nam utakmice odgađaju u subotnjem terminu kad se nekim ekipama se ne igra(???),no i to nam ne smeta jer dobro se vidi na bodovnom saldu. Pohvale za ekipu koja se i bez onih starijih juniora dobro posložila što se vidi i na rezultatima. Šteta ali baš šteta što se ta ekipa i ne prati baš(mislimo na roditelje), svega dva-tri na utakmici premalo zaista premalo jer ima se šta za vidjeti a i za pokoji auto za prijevoz  dobro bi  došao. No da bi ostali u dobrom ozračju za igrače ove kategorije palac gore.

 

 

Sponzori

Općina Mala Subotica
Magdić autodijelovi
Međimurje express d.o.o.
Auto Đurkin

© 2023. Nogometna škola Mala Subotica · nsms.hr · Sva prava pridržana.