23. rujna 2020.

SUPERIORNI PIONIRI U15, LIMAČI U11 BLIZU

Nastavak prvenstva u 2.HNL donosi nam odlične Pionire, i Limače 

Već kad smo počeli sa 2.HNL nastavimo sa istom. Vikend iza nas donio nam je sraz sa jakim protivnikom NŠ Sloga iz Čakovca. Prvi na redu su bili Pioniri U15 u subotu koji su u odličnoj utakmici odigranoj u Palovcu još jednom dokazali kvalitetu. Odlična naša ekipa a i protivnik omogućili su nam da se ova utakmica  nazove derbijem kola pa  jesenskog dijela prvenstva. Atraktivno sa obje strane sa puno gol prilika, agresivne prave muške igre te obilja dobrih poteza nije nedostajalo. U takvoj utakmici je ipak naša ekipa napravila taj potez više odnosno tri poteza više te je sa tri lijepa pogotka ispratila Slogaše prema Čakovcu za veliko slavlje naših igrača. Sve čestitke igračima na borbenosti i zalaganju.

Nedjelja je dan kada su na red došli Limači i Mlađi Pioniri. Očekivanja pred ovu utakmicu za Limače i nisu mogla biti previše velika ako znamo da je u gostima lider prvenstva, nego da se trudom i zalaganjem pred domaćom publikom nakon dva sušna kola prezentiramo u najboljem mogućem izdanju i pokušamo pomrsiti račune Slogašima. Tako je i bilo, Limači su bez respekta i bojazni pred gostima ušli u odličnu utakmicu u kojoj su pokazali svu raskoš dosada naučenog kroz treninge i pripremne utakmice. Poveli su sa dva gola razlike i sigurnom igrom su to vodstvo i držali pa smo se već potajice  počeli polako nadati da bi mogli i na kraju slaviti, no ostalo je na nadanju. Kako je to već u puno puta bilo viđeno, kada i najbolje ekipe ne igraju nešto, dešava se da pobjeđuju. U žaru borbe da se ova utakmica dobije desile su se i pogreške, a ekipa kao što je Sloga to ne prašta. Tako se Sloga izdignula iz pepela pa nam je na kraju zabila tri gola za tri boda koje smo mi zaslužili ali samo zaslužili a ne i osvojili. Nadamo se da se će se naša ekipa iz nazovimo ovog odličnog poraza podići uzdignute glave i već u slijedećem susretu sve to naplatiti.

Od ekipe Mlađih Pionira očekivali smo možda više od jednog odigranog poluvremena. Zašto jednoga, pa zato jer u drugom dijelu igrala je samo Sloga. No i takvoj utakmici pokazali su nam da se može i protiv ovako jake ekipe odigrati kvalitetno no problem je u tome što za nešto više od časnog poraza treba biti na najvećoj mogućoj razini ali cijelu utakmicu. Ništa strašno jer smo tu pri vrhu i sa tim porazom a prilike za nove bodove dolaze nam u tjednima koji su ispred nas. Mlađim Pionirima isto tako čestitke kao i svima ostalima našim ekipama na trudu i zalaganju no ovoga vikenda Sloga je pokazala da je moćna u svim kategorijama te da se za bodove protiv te ekipe treba jako, jako namučiti i pokazati sve najbolje od sebe, a ni onda nisi siguran.

U Županijskim ligama Početnici su pobjedom u gostima kod BAT-a barem za ovaj tjedan zasjeli na vrh tablice. Nastavak dobrih igara, raspoloženih strijelaca i bodovi se polako skupljaju iako i nisu najbitniji. No to mi "stariji" možemo reći da bodovi nisu bitni, koji nismo na terenu dok igrači daju sve od sebe da bi se rezultat i ostvario i stoga i idu sve čestitke te samo tako i dalje neka nastave a mi "stariji" im budemo velika podrška.

I na kraju ostaju nam Juniori koji su se "jedva" skupili ali su na kraju domaćinima u Svetoj Mariji ostavili samo još jedno kolo bez bodova. Pobjeda u gostima uvijek je vrijedna, pogotovo kada nisi kompletan. Neki igrači koji su do sada imali manje prilike za igru ove su subote pokazali da se i na njih može a i mora računati. Iako sa dosta oscilacija u igri na kraju zaslužena pobjeda i to treća u nizu. Za ovu ekipu smo već i pisali da brojčano pa i po kvaliteti dobro stoji i u prošlotjednom izlaganju iste smo i pohvalili. Za nastavak dobrih rezultata u utakmicama koje su pred nama trebati će uz kvalitetu koju imamo i malo više odgovornosti u dolascima na treninge i utakmice.

Slijedeća kola koja su pred nama s nestrpljenjem se očekuju jer vidljivo je da se iz utakmice u utakmicu, iz tjedna u tjedan dižemo u formi, kvantitativno se pojačavamo te se nadamo uz dozu sportske sreće dobrim rezultatima u svim segmentima razvoja naše škole.

Sponzori

Općina Mala Subotica
Magdić autodijelovi
Međimurje express d.o.o.
Auto Đurkin

© 2023. Nogometna škola Mala Subotica · nsms.hr · Sva prava pridržana.