13. studenoga 2023.

TREBA ODGAJATI I RODITELJE

Krajem sezone dojmovi se skupe....

Dugogodišnje iskustvo koje smo skupili iz prijašnjih sezona gledajući mnogobrojne treninge, utakmice te turnire čitajući ovaj tekst nismo mogli ostati ravnodušni. U svim rečenicama mnogo nas se može pronaći stoga tekst u cijelosti prenosimo a isti smo pronašli na Facebook stranici Nogometne škole Sveti Marko a isti su ga preuzeli sa Facebook stranice "Neznalica sa stilom".  Pročitajte, možda pomogne svima nama koji smo se možda pronašli u ovome te unaprijed Hvala svima koji će ako ne sve onda barem dio toga primjeniti u našoj školi.

 

TREBA ODGAJATI I RODITELJE
– Tata, danas se uopće nisam zabavio na utakmici. Ako to znači ići u nogometnu školu, bolje je nastaviti svirati klavir.
– Razumijem, sine, izgubio si i to nije nimalo lijepo.
– Ne, tata, poraz nema veze s tim.
– A onda će sigurno biti što ti suigrači nikad ne dodaju loptu. Čak sam pokušao reći i treneru, ali me nije slušao.
– Ne, tata, to nije razlog.
– Što se dogodilo, je li to zbog suđenja? Nažalost, krivi su oni koji nam šalju te nesposobne suce.
– Tata, stvar je u tomu...
– Onda imamo i trenera koji te tjera da igraš na poziciji beka, je li moguće da on ne razumije da moraš biti napadač?
– Tata, dosta je! Nisam tužan što smo izgubili; nije mi bitno, kad igram uvijek radim za pobjedu, ali bitnije mi je trčati i zabavljati se sa suigračima. Nije me briga za suca, on je samo nekoliko godina stariji od mene i poput mene može pogriješiti. Nema veze igram li beka, tata, izbor trenera se mora poštovati. I ako mi suigrači ne dodaju loptu nije problem, ne dodajem ju ni ja jer kad ju imam volim pokušati predriblati protivnika.
– Pa, sine, što je to što te čini tako tužnim?
– To je tvoj stav, tata. Tvoja vika, tvoji savjeti. Kad si rekao tu grubu riječ sucu bilo me stvarno sram. Onda si se počeo svađati s roditeljem iz druge momčadi, a pogotovo kad si počeo vikati na trenera da me pusti da igram u napadu.
– Sine, ali ja to radim jer želim da pobijediš i da budeš sretan.
– Tata, ne trebam pobijediti da bih bio sretan. Samo trebam trčati za loptom sa svojim prijateljima. Tata, sljedeći put, molim te, zabavi se sa mnom.
Nemoj vikati, ne deri se i ostavi na miru trenera, suca i protivnike. Gledaj utakmicu i pusti mene da igram. Jer, ja ne želim ništa više od igre.
(Ako vaše dijete igra nogomet nikad ga ne pitajte je li zabilo gol, pitajte ga je li se zabavilo.
Uz djecu, treba odgajati i roditelje)

Sponzori

Općina Mala Subotica
Magdić autodijelovi
Međimurje express d.o.o.
Auto Đurkin

© 2023. Nogometna škola Mala Subotica · nsms.hr · Sva prava pridržana.