23. travnja 2022.

VELIKI USPJEH ZA LIMAČE U11

Limači U11 plasirali se na završnicu Plazma sportskih igara mladih koje se održavaju u Splitu....

 

Na terenu Graničara iz Kotoribe u četvrtak 21.04.2022. održao se je kvalifikacijski malonogometni ( 5+1) turnir kategorije U 11 ( 2011. godište i mlađi) za Sportske igre mladih u Splitu. Malonogometni turnir pod nazivom „Plazma sportske igre mladih“  okupio je 8 ekipa. Sudjelovale su ekipe: Preloga 3x, Sloge Č, Goričan, Donje Međimurje 2x, Mala Subotica. Skupinu smo dijeli s ekipama Sloge, Prelog 1 i Donje Međimurje 2. Turnir se igrao u formatu 5+1 te 2 puta po 10 min.

Turnir smo otvorili protiv domaće ekipe Donje Međimurje 2. Dečki su odigrali veoma čvrstu utakmicu te smo zgodicima Antea Čurile poveli 2-0. Imala je i protivnička momčad svoje šanse, međutim Teo na golu veoma dobro brani. Pred sam kraj utakmice domaća ekipa ipak je uspjela postići zgoditak, za konačnih 2-1

Sljedeću utakmicu igramo protiv ekipe Prelog 1. Znali smo da su odlična momčad ( nedavno su nas porazili visoko na domaćem terenu), te smo dogovorili obrambenu taktiku da pokušamo iz utakmice izvući barem bod. A onda slijedi iznenađenje. U prvome poluvremenu vodimo 1-0 zgoditkom Svena i Karlija. Niti se dečki između sebe nisu mogli dogovoriti tko je zadnji dirao loptu, ali su se definitivno zajedno veselili zgoditku. Loptu iz ubacivanje prema golu uputio je Ante, a u gužvi najbolje su se snašli već spomenuta dvojica. Na poluvremenu dogovor da ne dopustimo udarce prema golu. Lopta na početku drugog poluvremena je naša. Sven izvodi početni udarac, vraća loptu Anteu, a Ante istog trenutka vraća loptu Svenu koji nije čuvan te dolazi sam pred vratara i rutinski posprema loptu u gol za 2-0. Igra se gotovo još cijelo poluvrijeme a Prelog stvara šansu za šansom. Uspjelu su smanjiti rezultat na 2-1   tri minute prije kraja utakmice, ali to je bilo sve.

Zadnju utakmicu u skupini igramo protiv ekipe Sloge Č koje je doživjela dva poraza u obje utakmice. Ovaj puta naša malo slabija igra, ali svejedno čvrsta. Rotiramo maksimalno igrače s obzirom da imamo samo dvije rezerve. Poveli smo zgoditkom Svena, a primili smo zgoditak u zadnjoj minuti za krajnjih 1-1.

Prvi smo u skupini i igramo polufinale protiv prve ekipe Donjeg Međimurje. Poznati dečki jer smo se zajedno družili na nedavnoj selekciji 2011. godišta.

Polufinale za poželjeti. Borba za svaku loptu, igra do granica izdržljivosti. Golmani odlično brane sve udarce prema golu, a igrači se nadmudruju. Kako prvo poluvrijeme tako i drugo završava bez zgoditaka i pristupa se izvođenja udaraca s 6 metara. Izabrali smo da pucaju Ante , Ivano i Karlo i baš tim redoslijedom. Kapetani su birali da prvo udarac izvodi domaća momčad.

1 -  0  - domaći igrač je siguran

1 -  1  - Ante puca visoko pod gredu

1 - 1  - domaći igrač puca u gredu, lopta se odbija iza gola

1- 2 - Ivano je siguran, lopta u jednu stranu, golman u drugu

1 - 2   -  Teo brani treći udarac, Karlo niti ne treba pucati

Kakvo veselje naših igrača, svi se grle i glasno bodre! U finalu smo!

U drugome polufinalu susrele su se dvije ekipe Mladosti Komet iz Preloga a bolja je bila prva ekipa, upravo ona koju smo pobijedili u skupini.

Već vidno umorni pristupili smo finalnoj utakmici.  Dogovor je sve isto kao i do sada. Bez obzira što će se dogoditi momci će dati sve od sebe. Sam početak utakmice krenuo je onako kako nismo htjeli, primamo zgoditak u prvoj minuti. Nismo se obeshrabrili te smo se uspjeli konsolidirati i do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. U drugome poluvremenu da bi stigli rezultat napravili smo promjenu tako da je Ante išao u napad a Karlo u obranu, s mogućnošću da se Karlo lakše ubaci u  kontru. Jednu takvu nepažnju ekipa iz Preloga je kaznila i poveli su 2-0. Kako se poslije pokazalo taj trenutak je bio  ključan gdje su naši momci „odustali“ od borbe jer je ekipa Preloga u finalu bila definitivno bolja momčad. Do kraja utakmice postigli su još dva zgoditka za konačnih 4-0.

Odlični nastupi u svim utakmicama kroz turnir koji su nam donijeli finale, iako poraženi u istome zasluženo smo izborili  plasman na završnicu Plazma sportske igre mladih koje se održavaju u Splitu sredinom srpnja ove godine. Velike čestitke svim igračima i treneru na postignutom rezultatu koji nam daje priliku za prezentaciju naše škole na državnoj razini.

 

 

Prisutni :Teo Dominić, Bedić Karlo,  Horvat Ivano, Ante Čurila, Lovrenčić Andrija,

                Križan Sven ,Baranašić Šimun, Mihinjač Lukas

Trener : Petar Ružić

 

Sponzori

Općina Mala Subotica
Magdić autodijelovi
Međimurje express d.o.o.
Auto Đurkin

© 2023. Nogometna škola Mala Subotica · nsms.hr · Sva prava pridržana.